Chase My Shadow




Chase my Shadow for Kids

English
This is a drag and drop application designed for preschool kids. The purpose is to match five animals with their shadow. The application has the ability to keep score for each game. The application is available at play store


Ελληνικά

Η εφαρμογή αποτελείται από δύο στοιχεία, τα ζώα και τις σκιές του. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να ταιριάξει το παιδί τα ζώα με τις σκιές.

Η εφαρμογή έχει σκοπό να αναπτύξει την ικανότητα των μικρών παιδιών να διαχωρίζουν σχήματα, αντικείμενα και ζώα. Μέσα από οθόνες από τις οποίες καλείται να τοποθετήσει στη σωστή θέση τις εικόνες που προτείνονται αλλά και μέσα από ένα κουίζ που καλείται να επιλέξει το σωστό μέσα από πολλές επιλογές. Σκοπός της εφαρμογής είναι να ψυχαγωγηθούν τα παιδιά αλλά και να μάθουν να αναγνωρίζουν τις διαφορές ανάμεσα στα σχήματα και χρώματα. Σε μερικά σημεία η εφαρμογή είναι δύσκολη αλλά σε γενικές γραμμές είναι αρκετά ευχάριστη στο παίξιμο.  Η συγκεκριμένη εφαρμογή απευθύνεται σε παιδιά 3-4 ετών. Η εφαρμογή ενισχύει την οπτική αντίληψη, την παρατηρητικότητα, την λογική σκέψη. Σε μερικά ζώα οι διαφορές είναι μικρές που προσθέτουν ένα ακόμα βαθμό δυσκολίας στην εφαρμογή.


Το παιχνίδι αποτελείται από 2 οθόνες, την αρχική και την οθόνη του παιχνιδιού. Η αρχική τοποθετήθηκε ώστε σε μελλοντικές εκδόσεις να μπουν πληροφορίες έκδοσης αλλά και πλήκτρα επιλογών κ.α. Στην κύρια οθόνη του παιχνιδιού εμφανίζονται 5 τυχαία ζώα, από σύνολο έως τώρα 20, και 5 σκιές που αναλογούν στα ζώα. Το παιδί πρέπει να αντιστοιχήσει ζώο – σκιά ώστε να τελειώσει το επίπεδο. Από την παραμονή του στο play store έγιναν υποδείξεις για σκορ το οποίο τελικά μπήκε και ανάλογα με τις σωστές απαντήσεις εμφανίζει διαφορετικό μήνυμα. Σε κάθε επιτυχημένη προσπάθεια ακούγεται ένας ευχάριστος ήχος ενώ σε κάθε αποτυχημένη το αντικείμενο επιστρέφει στη θέση του. Όταν όλα τα αντικείμενα βρεθούν στη σωστή θέση το πρόγραμμα καλεί το χρήστη να παίξει από την αρχή. 

είναι διαθέσιμη στο play store



Versions so far. Still Developing

1.0.0 Final
* New layout Design
* various backgrounds
* Info menu
* different feedback response depending on your score

0.2.1 Beta 2
* No longer need Adobe Air to work (Standalone)
* 20 animals
* Minor fixes
* New icons

0.1.1 Beta 1
* Added support for english
* Added turn on - turn off sound button
* Added score and right-wrong counters
* Graphic Improvements
* New icon and title
* Fixed Minor Bugs

0.0.3
 This is final alpha. Graphics and code is still under development. Needs Adobe air support.