12 Months


12 Months



Σε αυτή την εφαρμογή αναλύονται στο σύνολό τους όλες οι λειτουργίες αφής καθώς επίσης και οι ειδικές λειτουργίες που ενσωματώνονται σε οθόνες αφής (accelerometer, compass κλπ) μέσα από 12 μίνι παιχνίδια που αναφέρονται στους 12 μήνες. Κάθε μήνας είναι μια διαφορετική δραστηριότητα, παιχνίδι που καλεί το χρήστη πέραν της εκπαιδευτικής αξίας να μάθει καλύτερα το χειρισμό της συσκευής.

Σκοπός της εφαρμογής είναι διπλός. Αφενός να ψυχαγωγηθούν τα παιδιά μέσα από πολλαπλές δραστηριότητες αφετέρου να μπορέσουν να εξοικειωθούν με το σύνολο των ιδιοτήτων των συσκευών με οθόνες αφής. Έτσι μέσα από κάθε εφαρμογή τα παιδιά καλούνται με διαφορετική κάθε φορά δραστηριότητα να μάθουν, με επεξήγηση πριν από κάθε παιχνίδι, όλες τις λειτουργίες. Επίσης ενισχύεται η οπτική ατνίληψη των παιδιών, η παρατηρητικότητα, η λεπτή κίνηση, η μνήμη. Σε κάποιες δραστηριότητες υπάρχει οπτικοκινητική συνεργασία, τονώνεται η έκφραση, ενισχύεται η λογική σκέψη.

Η εφαρμογή αποτελείται από 12 παιχνίδια και 12 κινούμενα επεξήγησης. Σε κάθε παιχνίδι χρησιμοποιείται και από μια λειτουργία των οθονών αφής όπως παρουσιάζεται παρακάτω. Το κάθε παιχνίδι είναι πάντα σχετικό με δραστηριότητες του μήνα που αναφέρεται.

Ιανουάριος : Drag and Drop
Φεβρουάριος: Drag and Drop
Μάρτιος: Γυροσκοπικός μηχανισμός
Απρίλιος: single touch
Μάιος: Drag and Drop + Γυροσκοπικός μηχανισμός
Ιούνιος: Περιστροφή
Ιούλιος: Double touch and drag
Αύγουστος: Double touch and scale
Σεπτέμβριος:  Touch, double touch
Οκτώβριος:  swipe
Νοέμβριος: Double touch and rotate
Δεκέμβριος: Drag and Drop

Πριν από κάθε μήνα παρουσιάζεται ένα κινούμενο που επεξηγεί το παιχνίδι που ακολουθεί. 

H εφαρμογή σχεδιάστηκε για να μελετηθεί η εξοικείωση των παιδιών σε οθόνες αφής και είναι διαθέσιμη μόνο κατόπιν αιτήματος. Εξετάζεται η περίπτωση να δημοσιευθεί στο Play Store.